måndag 24 augusti 2009

Trädgårdsvisning nr4Anna-Lisas och Karl-Gustafs trädgård i Sundsvall. Otroligt mycket växter i en villaträdgård som ligger i en sluttning. Från baksidan av huset kan man gå upp för denna fantastiska stentrapp. Fint med svart rep. På vänster sida av trappan så rinner ett vattenfall. Ovanför trappen (övre bild) så finns trädgårdsland (längst bak i bild) och flera träd (äpple, päron...)Överallt är det kantat med sten eller torvblock.


Här rinner vattnet ner från sluttningen till dammen, i dammen kan man gå över på stenar, då kommer man till en trapp och kan den vägen åxå komma längst upp i trädgården.Längst upp i trädgården finns en liten damm som sen rinner ner med ett vattenfall till den stora. och se trädgårdslandet men hur mycket ätbart som helst. En grusgång leder oss runt hela landet.


Längst ner i trädgården på sidan om huset. Stengång som leder till framsidan, massor av växter och en perfekt gräsmatta med endast grässtrån (hur är det möjligt?).På andra gaveln av huset står dessa tomater inglasade. Jordgubbsplantor längst upp i trädgården med vita småstenar under. Och på baksidan av huset utanför altanen står 2 st gravcypresser från -83. En ljusgrön och bredvid en mörkgrön. Det är alltså cypresser från tex. julgrupp som satts ner i jorden, dessa har frysit ner 2 ggr men tagit sig igen. Och nu är de nog för stora för att frysa då de kommit ner på frostfritt. Dessa står i lä i ett hörn i lätt jord med sand. Jättefina, dessa är klippta annars skulle de vara superstora.Längst upp i trädgården.


Längst upp i trädgården när man kommer upp för trappan. 2 olika färger på klematis bredvid varandra var jättefint.

Det var allt för denna gång. Visar den sista trädgården nästa gång (växthus med sittplats, hängmatta med bark under, gamla fönster.......)


Kram
Åsa