torsdag 20 augusti 2009

Trädgård nr 3


Denna trädgård hos Berit och Paul på Alnön låg granne med nr 2 som jag visade förra inlägget. Deras trädgård består åxå av 4 etage. Längst ner finns trädgårdslandet sen går man upp en trappa så kommer man till innergården. Bilden längst upp är längst upp i trädgården.


Här ovanför så har man kommit till innergården och där är ett väldigt gynnsammt klimat för växter som egentligen inte klarar sig här. En lejongapsranka finns här och jag hoppas att det är den vita som jag fotade. Även en eldkrasse som klarat sig i 4 år (ej bild). Lite utlandskänsla här inne på innergården.


Paul verkar händig, han har tillverkat en del till trädgården. Se detta fina spindelnät med spindel. Och kolla noga (klicka upp bilden) bakom stolen (bilden bredvid spindeln) så ser ni vad det är. Jo ett inklätt elskåp. (finurligt). En liten blå hörna längst upp i trädgården, bordet består av en ??-platta (typiskt men jag har vad den heter på tungan...står helt stilla).

Se vad mysigt när man går uppför trappen till innergården. Vad otroligt mycket man kan skapa i en trädgård. Belysning finns i form av trollsländeljusgirlang. Och på en galje hänger lite bling-bling speglar. Bakom en fin fågelbur.

På innergården finns denna damm som såg så naturlig ut. Och ser ni vattenfallet som består av en massa rabarberblad,de står på en trätrappa. Två sittplatser finns här inne på gården.

Och längst upp i trädgården finns denna "japanska plats" under en stor gran (heter det så?). Skärmväggar, sittplats och lite rökelse i grytan. Så mysigt.


Ja då får vi tacka Berit och Paul för att ni släppte in oss i er trädgård.


-----------------------------


Ju mer man tittar på alla trädgårdar ju mer vill man ha själv, tänk om man i alla fall kunde få en liten del av varje. Men här får man ingen hjälp förutom av min minsta (Theo) 5,5 år för maken håller på att skrapa huset och hans armar är helt slut och blåsor i händer. Fy katten vilket göra.


Men bilderna finns ju kvar så kanske ett annat år?

Idag skjutsade vi äldsta sonen till gymnasiet och hans boende. Han kommer att vara borta under veckorna i 4 år....snyft. Men vi kommer ha fullt upp med de andra tre så veckorna går nog fort. Nu har jag bara 2 trädgårdar kvar att visa er sen.


Ha det nu så gott alla.
Kramar Åsa

6 kommentarer:

Angels, roses & white homes sa...

Hej! JAAA att jag inte tänkte på det! TACK snälla. Ha nu en fin fin helg KRAAAAM

Vit som snö sa...

Tack för titten hos mej!
Vilken mysig trädgårdsresa du gjort, Alnön är ju helt underbar, vi tillbringade några semesterdagar där hos goa släktingar. Trädgård är ju min passion så den resan hade jag gärna hakat på:-)
Kram Cilla

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Ojojoj, så fina trädgårdar du besökt. Jag kan föreställa mig hur roligt det måste ha varit att besöka dem.
Ha en härlig helg,
Lydia

Thorins Trädgård sa...

Hallå! Vilken fantastisk trädgård du fått chansen att besöka! Väldigt inspirerande bilder.

Tack för att du delade med dig!

Marit

Hjärtat Mitt sa...

Vilka underbara trädgårdar du har besökt. Så mycket inspiration du måste ha fått!
Och som sagt, du har det på kort, till senare tillfälle.

Kram Mari

Mitt Måleri sa...

hej åsa
oj oj så vackert.....härligt att få besöka så vackra trädgårdar.
kram pi