lördag 15 augusti 2009

Målat och text


En trälåda som målats förut skrev jag text på och slipade sen ner. Min pappa har fått tag i en hel låda med gamla zinkschabloner som jag ritade i med blyerts och sen målade. Just nu har jag lådan till låns. Köpte knoppar på Colorama. De passade inte riktigt men maken satte dit extra brickor på baksidan. Här hemma kan det ta ett halvår innan vissa små projekt blir helt klara då det blir bara lite här och där.
Lovade att visa vad jag fått av min kära faster Märit. När hon besökte oss så talade hon om att hon hittat denna hållare. Ja den vill jag ha sa jag. Så hon åkte och köpte den till mej. Tusen tack, hon vet vad jag gillar. Målade den med V-slip en gång. Tog vatten på en liten pensel och doppade sen i färgen, då flyter det ut bra och gör att det lyser igenom fint. Går även superfort att måla. Drog sen efter med en kökssvamp. Nu står den i min syateljé med spets och band. En trätrådrulle fanns och tre fattas men det gör inte så mycket.


Så här såg sakerna ut innan. Det är den stora trälådan som har fått text. Den översta hittar jag inte men tror att jag målat den och har saker i den i Sjöboden.
Imorgon ska jag på trädgårdsresa, vi åker buss till Sundsvall ca. 50 personer. Ska titta in i 5 olika privatträdgårdar. Kul men som det känns idag vet jag ej hur det ska gå för nåt har hänt med mitt ben och mina fötter mår inte bra. Men om jag får tillåtelse att fota kan jag ju leka superfotograf och ligga på marken...hihi. Det som är bra det är att man kan sätta sej här och där. Hoppas i alla fall på lite nya ideér och fina bilder som jag kan visa er.
Kram Åsa


10 kommentarer:

Leamarlené sa...

Åhh den där trådrulls hållaren skulle passa mig helt perfect. Tycker dom är så vackra. Har aldrig sett en för sex rullar...min är ju bara för tre. Hittar du en till någongång så säg till direkt...jag vill ha den. Det är ju helt perfect att ha i syrummet till spetsarna.
Lådan med texten...super fin. Kommer ihåg att pappa hade en sån när jag var liten. Undra om det är min syster som har tagit den.

Kram Marlene

STENLYCKA sa...

Vad duktig du är så mycket fina saker du har gjort i ordning. Lådan så fin och den där trådrulls hållaren skulle jag gärna kunna tänka mig.
Ha det gott!
Kram

♥ Eva Linnea ♥ sa...

Jag gillar före/efter-bilder! Vilken skillnad! Jättefint.
Kram EL

annashusidingtuna sa...

En sådan underbar hållare och så fint det blev när du målat den!
Kram Anna

Jeanette sa...

å så mycket fina saker ,och vad fint du har fixat till det
ha en fin söndag
kramis

lottens vita och gröna sa...

ohhhhhh jisses åsa vilka saker, bara härligheter!
du skrev att du aldrig blir klar, men
helt plötsligt går pusslet ihop sig och alla påbörjade saker blir klara samtidigt!!!

varmkram till dig! lotten

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Hejsan!
Så fina grejer och en sån snygg hållare, passar ju perfekt till just dig! :o)
Ha det så bra, Lydia

paula sa...

så fint
kramiz

lollaw sa...

hejsan
ojoj vad färg kan göra mycket. Lådan blev ju kanonfin.
och en såndär rullhållare skulle jag verkligen jubla om jag hade, de är så vackra och praktiska...
spetsen blir så mycket vackrare när man rullar upp den på en sån fin hållare.
du får passsa på att schablona lite nu då du fått låna schablonerna.
kramar lolla

Angels, roses & white homes sa...

Tack söta för din kommentar. Ja det var fint i stockholm så vi har haft en bra helg. Hoppas du också¨haft det. kram