lördag 16 oktober 2010

Höstigt i trädgården


Bilder ovan är tagen 3 oktober. Plockade in äpplen och kärleksört och en Dahlia. Kärleksörten har det nu blivit rötter på och jag ska prova att sätta ut dom i jorden och hoppas det kommer en planta till nästa år. Men det är frost i marken så den kanske inte tar sig. Idag när jag var ut så hade alla äpplen trillat av trädet av denna äppelsort. Har nu bara "Åkerö" äpplet kvar. Det är för mycket jobb med alla äpplen, våra storkillar har varje helg plockat upp ca. 3 skottkärror med äpplen och maken plockade upp 2 skottkärror bara i rabatterna som blivit under veckan. Dessa äpplen ovan sparade vi för några år sen i tidningspapper och hade i en låda på altanen. De klarade sig till jul och doftade så gott när man tog in dom. Likadant med Åkerö.


Dessa bilder ovan är tagna idag. En strålande vacker dag. Kärleksörten är så vacker och ovanför klättrar min clematis. När jag kom in i växthuset (där jag inte varit på länge) så doftade det inte gott där inne. Jäsning luktade det...det hänger massor av vindruvsklasar där som vi inte hunnit plocka. Lite synd för de är så goda. Men i år har det varit massor av rabarber, jordgubbar, hallon, krusbär, plommon och tre äppelträd och jag har helt enkelt inte orkat tagit reda på allt. Dock måste vindruvsklasarna väck. De ska även skäras ner men jag har inte riktigt koll på hur jag gör. Får nog fråga min syster som kan det mesta om trädgård.

Kram Åsa

3 kommentarer:

Gugis Pärlor sa...

Din kärleksört är verkligen fin. Min står för torrt så den orkar aldrig riktigt med på höstarna. Otroligt att ni har fått så mycket äppel. Äppel är gott men för mycket är en annan sak... Sängen i ditt förra inlägg gillar jag! Jag skulle vara glad om jag kom över en likadan och den kommer att bli fin vitmålad. Problemet för oss är att vi också har ett sådant sluttande tak så någon höjd på sänggaveln är inte att räkna med. Hoppas det löser sig!

Höstkramar Gugi

Skogslyckan sa...

Oj så mycket vackert du bjuder på. Härlig höstinspiration! Ha en fin vecka!
Kram Pia

Sköna o Gröna Ting sa...

Hej gulliga Åsa!!!
Tack för din härliga hälsning, jag blev så glader så:)

Jodå, jag minns när vi skrev till varandra förra vintern och att du hade det kämpigt med snön då din man var opererad och inte kunde hjälpa dig.
Hoppas verklgen inte att vi åker på en sådan vinter till.
Lagom är bäst...

Äpplen.., vi har ETT äppleträd och det gav inga äpplen alls iår.
Vi tuggar äpple som galningar här hemma så vi har verkligen saknat att inte kunna gå runt husknuten och nalla varsitt.
Men men, Konsum har försörjt oss iår:)

Här blåser det som attans idag, lite mysigt faktiskt.
Har fortfarande tända ljus på den gamla spisen i köket och njuter av lugnet här hemma då Janne är i USA och tjejerna i skolan:)
Hoppas du har det bra annars Åsa och ta väl hand om dig.
Ses snart igen....

Kram
Marianne