torsdag 14 oktober 2010

Hjälp!!! ska rosettsängen kapas??


Maken kom och sa igår att sänggaveln nog går in under snedtaket. Vad han då inte visste var att det fanns en rosett som skulle vara på krönet. Själv har jag inte ens mätt sängen utan trott att den skulle få plats. Köpte denna sänggavel på loppis för kanske 2 år sen + 2 pottskåp till. Det här med att måla vårt sovrum var igentligen inget projekt vi skulle göra nu men eftersom vi sålde vår furusäng och pottskåp så kände vi att vi inte ville ha ett furutak och aprikost på väggarna till denna rosettsäng. I två veckor har jag nu sovit på golvet i tvillingarnas rum och det blir nog en vecka till innan det är klart. Efter första dagen så blev vår målare sjuk och maken har varit på konferans i flera dar. Men nu är tak och väggar klara. Bara lite foder kvar och sängen ska målas. Golvet ska vi nog byta till våren.


Sänggaveln med dessa kottar är så vacker och kommer att bli fin vitmålad. Vad tycker ni skulle bli bäst. Vit blir den men ska den göras sliten?? Och för att få plats så måste vi tyvärr KAPA BENEN + ev. såga ur en liten bit i taklisten under snedtaket. Eller ska vi hoppa över rosetten?? Fast den vill jag hemskt gärna ha........så TOKIGT det blev. Vet att denna säng kostade mycket i butiken, så kan man verkligen kapa benen?
***

Våra bäddmadrasser ska det sättas ben på och dessa måste åxå då kapas. Just nu vet jag varken ut eller in. Hur gör jag????.......
***

Benen borde ju inte synas om man har en sängkappa. Ett annat dilemma som kommer att uppstå till våren är om vi ska lägga in klickgolv. Då bygger det en bit på höjden och då måste benen kapas ännu mera....haha.....ja måste nästan skratta lite fast det inte känns så roligt.
***

Kan man måla en plastmatta så det blir fint och inte blir så mycket repor??? Finns det någon som har ett vitmålat? Det skulle kunna vara ett alternativ till ett klickgolv (som maken vill ha).


Så mycket det blev att fundera på och jag som inte har tänkt fixa så mycket mera än gardiner och sängkläder. Har ni några tips så tar jag tacksamt emot de.
***

Kram Åsa

2 kommentarer:

Angels & Roses sa...

Å vilken fin säng. MEN så synd att den inte passade. Kan man kapa den? ja du törs inte svara på det men det borde ju gå. På nåt sätt. Hoppas det löser sig kram

Nattmia sa...

Du får sätta rosetten i taket över sängen ;-)
Synd att den inte passar och lite synd att kapa de snygga benen.. Men måste ni så är det ju ändå ett bra alternativ..
Vitmålad med lite slitning hade nog varit kanonsnyggt..

Kram Mia