lördag 19 december 2009

Inflyttning i hallen äntligen


Fotat genom en spegel. Lite småpyssel kvar i hallen men nu har vi kunnat flytta in kläder och saker. På torsdagen kunde maken börja skruva upp hylla som han målat och krokar. Vi är supernöjda med vår vita hall. Tänk vad lite vitfärg kan göra underverk.


Trapp panelen är bara grundad och ska målas lika som hallpanelen, alla dörrar är kvar att måla, och smålister efter golvet. Trappen ska åxå målas fast det ser ut som den flyter in med hallgolvet på bild. Men trappstegen är full med färgstänk. Bakom spegeldörrarna döljer sig en massa kläder och skor. Där blomvasen står håller äldste sonen på att snickra en bänk med förvaring på skolan (går finsnickeri).Han som målar hos oss tyckte vi skulle ha hörntakklossar, finns både inner och ytterhörn. Ytterhörnen kan kännas lite klumpiga men det blev rätt så bra ändå. Vitt ville jag ha och målaren har bestämt färgen på tak, vägg och lister. Skulle vara olika vita nyanser enligt honom. Tänkte jag skulle kolla vad han har använt och återkomma med det. Själv tycker jag det är kul att veta när jag kikar in till andra. Spegelväggarna som vi först skulle sälja blev kvar. Jag kom på att vi kunde sätta dom längre in. Ville måla dom vit men det tyckte inte målaren. Skulle inte hålla och det är lumi spegeldörrar och vi ville inte förstöra dom. Maken kapade dom gamla hyllplanen som var bruna och målade dom. De ser dubbelt så långa ut här mot speglarna.

Bakom spegeldörrarna så har vi satt krokar långt ner till tvillingarna så nu kan dom äntligen hänga upp sina saker själva. Knopparna är nya (fler bilder sen) och superfina.
Innan såg hallen ut så här. Spegeldörrarna satt längre ut i hallen. Ovanför hann vi aldrig fixa till fast det gick en så där 6-7 år. Utrymmet innanför speglarna har varit perfekt att ha då vi är 6 personer. Men det blev väldigt fort stökigt och fast vi kunnat dra igen speglarna så har vi aldrig gjort det.
Huvaligen vilken röra!!!

Maken spikade upp färdiga panelskivor på väggen. Mycket som skulle sågas men det gick nog fortare än brädor. Dessa är köpta på Bygg-Max.


Så här blev det innanför speglarna. Ser ut som en bänk men den ska vi ha skor på, och även på golvet. Skar till 2 smala mattremsor av den grå gamla mattan och la där skorna ska stå. Perfekt till blöta skor. Klossarna skulle limmas och då det var lite torktid så blev det brädor till stöd och det funkade bra.


Denna vecka har jag nästan jobbat ikapp mina beställningar. Alla nätbeställningar är gjorda och den sista skickas på måndag. Så idag började jag sy till andra häromkring. Till veckan blir det nog öppet i gårdsbutiken ev. mån-tis. Onsdag vet jag inte än, beror på om jag har några beställningar. Tvillingarna ska få gå till längst 14.00 på dagis på onsdag.


Trevlig helg på er alla

Kram Åsa

8 kommentarer:

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Så jätteljust och fint det har blivit och kul med före-och-efter-bilder. Här skulle vi behöva måla våra gul-bruna furutak...får se om det bli på lovet. :o)
Det blev ju kanonbra med stämplade påsar, får jag fråga var du beställt stämplen? Det skulle jag ev också kunna göra...har inte tänkt på det, jag brukar skriva Trädgårdsdrömmar direkt på påsen.
Ha den finaste av helger,
Lydia

Nattmia sa...

Åhhh så snyggt... Nu längtar jag tills vi kan börja med vår hall och vårt kök.. Halvpanel i köket, hel i två minihallar och ljusa tapeter i stora hallen skall det nog bli här, tror jag..Man hinner kanske ändra sig..

Hadet nu så bra i snön..

Kram Mia

tre nyanser av vitt sa...

Hej
Vilken skillnad! Vad fint det blir i eran hall. Kul att göra om, jag längtar tills vi kommit så långt.Må så gott i det härliga vintervädret.
Kram Marie

Janne i Fagerlia sa...

Så vakkert det ble i hallen. Vi har også pusset opp litt i hallen. Trappen er gjort om og malt hvit, og dørene er også malt hvite. Kjekt med forandring.

Ha en fortsatt fin adventstid!

Lantliv i Norregård sa...

Vit färg gör underverk!!
Blev så fint i er hall;o)
Ha det bra i julstöket!!
Kram Malin

Lily´s nya... sa...

Vilken förvandling! Kul att se före/efter! Det blev jättevackert..
Kram Lily

Sköna o Gröna Ting sa...

Åsa..., kära Åsa så härlig din hall blev!!!
Vitt är ju helt sanslöst vad den färgen kan konsten att förändra ett rum.

Det är så mycket roligare att få se före och efter, man liksom hänger med mer i ert hårda slit och arbete.
Ja.., det blev ett lyft!!

Nu har jag bannimej lyckats göra färdigt allt julgodis, ren terapi för mig att bara ha nävarna nerstuckna i mandelmassa och allt annat gott gott...

Ha nu en fantastisk skön jul Åsa och lova att du tar väl hand om dig.
Massvis med kramar till dig....
Marianne

♥ Eva Linnea ♥ sa...

GOD JUL önskar Eva Linnea