söndag 24 april 2011

Påskris, trädäck & penséer


Zinkbalja med trähandtag (finns i webbutiken) med påskris utanför ateljén.


Igår planterade jag denna kruka med mörkblå penséer. De 4 mörkgrå krukorna med blåsvingel har stått här hela vintern och jag tror de klarat sig. Har blivit frisserade av mej och minsta sonen. Gillar verkligen denna hörna med trä och sten. Bredvid har jag dammen men den har inte blivit rensad än. Den svarta lyktstolpen kom upp sent i höstas (den hittades i ett förråd där den legat i kanske 7 år). Det brukar ta lite tid för oss med saker och ting. I år har vi faktiskt hunnit med en del redan. Maken krattade förra helgen och i lekstugan har han satt upp hyllor (visar sen), växthuset är lagat på 10 rutor, en skiva är snickrad till symaskinsbordet (visar sen).
I en hörna på trädäcket vid dammen så har jag en kabeltrumma och på den står denna dynamitlåda köpt förrut på loppis. Planterade igår ljusblå penséer och en murgröna, blåsvingel står sen förra året. En fick jag kasta som hade torkat. Spindelstenen och musstenarna har jag målat för en massa år sen och de står ute året om.


Så underbart väder igår och jag kunde plantera lite medans maken fixade med en massa saker, de två äldsta pojkarna krattade och klippte hallonhäcken och minsta sonen snickrade kaninhopp. Själv försöker jag undvika tunga saker då jag har haft nackspärr en längre tid som inte släpper. Så jag får köra med de övriga......skoj.


Häromdagen var vi till mor och far på påskmat och då passade jag på att gå på lite småloppisar. Gjorde en massa fynd som ni ska få se. Ska även visa sen hur lekstugan blir när alla saker är på plats i den.


Kram Åsa

3 kommentarer:

Elin sa...

Hej!
Vad mycket fint du visar. Själv platerade mamma penséer men rådjuren käkade tyvärr upp dem.

Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Elin

Nattmia sa...

Vad du har vårat hemma hos er.. Fint blir det :-)

Kram Mia

Vit som snö sa...

Vilken härlig hörna, förstår att du trivs där:)Härligt nu när man kan börja ha penséer ute också:)
Tack för din påskhälsning hos mej oxå:) Det blev mest jobb för min del men med det fina vädret gick det njuta ute även av kvällarna, såå härligt!
Ha det gott!
Kram Cilla