onsdag 16 juni 2010

Mormors vita snurrbord är nu vitt


Mormors snurrbord har blivit målat vitt. Det har stått i förådet i flera år sen min mormor gick bort. När vi städade för några helger sen åkte det in i huset. Så nu blev vi verkligen tvingad att måla det så att det äntligen kom på plats. Maken tyckte det blev superbra. Hade tänkt shabba det men än så länge är det helt vit målat. Och var tänkt att få lite text på sig men jag tror det får vara som det är. Kan bli för mycket av det goda ibland. 2 iläggsskivor ska finnas och ska målas. Det kommer bli perfekt så vi kan sitta och fredagsmysa alla 6 i familjen.


Det gröna pressglaset som är krackelerat är nog ett arvegods eller loppis. Har haft det säkert i 20 år eller mer. Så vackert. De virkade kakorna är mysiga att ta fram ibland och duka med. Från Nilla på bloggen "Pennys house"


Rosorna som stått på inglasningen fick komma in. Spelet i trä gillar mina barn, tror det är köpt på butiken "Ombonat" i Hudiksvall.

***
Ett svart nytt kors i smide har blivit shabbat. Visar bild senare. Blev så fint.

***
Mellan mina beställningar gör jag kuddar. Påbörjar många....gäller bara att slutföra dom. Kommer hela tiden på nya mönster som jag bara måste prova. Det är roligast med att designa och sy den första.
***

Kram alla
Åsa

12 kommentarer:

Huset vid sjön sa...

Pelarborden blir så fina med lite vit färg på sig. Önskar jag hade ett - eller rättare sagt att jag hade nånstans att ställa ett *L*

Har varit borta från bloggvärlden ett tag och missat att du har öppnat butik - men nu har jag kikat runt och måste slänga lite lyckönskningar till dig. Önskar jag hade modet till att själv att göra slag i saken.

Kram Cattis

Tant Theas Lilla Torp sa...

Hej på dej!

Åh, så vackert bordet blev. Och så fina detaljer du visar. Jag är själv väldigt förtjust i ljust grönt glas. Har bla en gammal vacker karaff som jag köpte i en antikbod förra året.

Ha det gott och må så gott!

Kram

Monika

Skogslyckan sa...

Jisses vad du hinner med mycket! Jag har ett sånt snurrbord som skall målas och läggas ut till försäljning. Men just nu går all tid till att fixa iordning min nya ateljé. Älskar turkos/grönt glas så vackert! Ha det så gott!
Kram Pia

Vit som snö sa...

Ett vackert bord!!! Jag har ett liknande som jag målat vitt o dom blir såå vackra!
Gröna pressglaset gillar jag också.
Har sett lite rostiga ting jag ska beställa från dej. Ska försöka hinna imorgon...
Ha det gott! Kram Cilla

Anonym sa...

Vilken lycka att "hitta" ett sånt fint bord ute i uthuset....så fint det blev med vitfärg.

Härligt dekorerat med de krakelerade glaset och allt annat, snyggt!

Kram Pernilla

Lilla Kullan ♥ sa...

Så vackert det blev med bordet. Fint har du minsann.:-) Kram Stina

lantliv i bagarstugan sa...

Jag har målat mitt sånt bord vitt jag med för ca 3 år sen, i år skrev jag Amor vincit omnia i gammelrosa snett på bordet, blev jätte nöjd:-)
Det blev toppen fint ditt bord!!

Kram Kram
Veronica

Helena sa...

Hej! Vilket fint pelarbord, blev jättesnyggt i vitt!!! Ha en fin fortsatt vecka! Kram Helena

Inspiration i vitt sa...

Vad du är kreativ Åsa, härligt med människor som du som kommer på nya saker hela tiden. Bordet blev såå fint och pryder verkligen sin plats hos dig. kram på dig/Ingela.

lolla sa...

hejsan Åsa
åhh så mycket fint du har i din butik har kikat runt där en lång stund nu, mycket nytt sen sist.

ett sånt runt bord har jag åxå men utan iläggs skivor, det står ute i stallet och är ljusblått (inte snyggt)ska såklart måla om det bara lusten och tiden kommer....
ser du att solen försöker titta fram lite, det är verkligen på tiden
kram lolla

Disa sa...

Jättefint blev det :)
Allt verkar vara bara fint och mysigt hos dig.
Önskar en skön vecka.

Mycket annat & lite betong sa...

Bordet blev snyggt!
Det krackelerade glaset känner jag igen sen jag var liten.

Trevlig kväll!
Agneta