söndag 5 september 2010

Nytt altanräcke

Nytt räcke har maken gjort. Helst ville han göra i impregnerat virke. Men jag ville ha vitt och glest. Han var väldigt nöjd när han såg hur det blev. Det är inte riktigt klart än. Det har blivit målat 1 extra gång sen bilden togs och det ska på lock. Denna gång så målade han allt 3 gånger på alla sidor innan han satte upp det. Sen skruvades spjälorna från insidan. Och sen målat en fjärde gång.
Här är det fotat innefrån inglasningen. Denna stolpe som håller upp taket hade ruttnat nertill och har nu blivit skarvat av en snickare.
Så här såg räcket ut för 2 år sen. Det är först i år vi hunnit med att byta. Vi hade ett helt räcke som var lika som på inglasningen. Detta har vi varit jättenöjda med. Tyvärr så har färgen lossnat hela tiden på överliggarna. Vi hade även ett morellträd som fåglarna åt upp bären på på några dar och satt på räcket och kalasade. Trädet sågade vi ner förra året. Hörnstolpen var utrutten och när maken skulle ta ner allt som var fastspikat så gick det inte. Så hela åkte ner och därför togs beslutet att göra ett räcke som var enklare och som lättare skulle kunna målas och skruvas bort. Stolparna har varit ihåliga då vi haft lampor på dessa och det kan ha gjort att de ruttnat ut.
***
Nu hoppas jag att detta ska hålla länge.
Och vi får nu lite utsikt över trädgården när vi sitter på altanen.
Kram Åsa


7 kommentarer:

Skogslyckan sa...

Vad fint ert nya räcket blev. Håller med om att det är snyggt när det var lite glesare emellan.
På dina frågor om sten så har jag singel under de stora stenarna i murarna, och murar emellan med cement utan grus i. Personligen tycker jag inte att det blir snyggt när man blandar sten i. Gillar inte när det blir småprickigt, utan vill ha den vackra ljusgrå cementfärgen som smälter ihop så bra med stenarnas färg. Ju mer mer cementpulver ju ljusare grå färg får man.
Kram Pia

Nattmia sa...

Snyggt blev ert nya räcke.. Vi gjorde förra året på vår balkong men valte tryckimpegnerat som skall målas.. Det skall ju vila i minst ett år först så nästa år då det gått två år skall vi måla det vitt :-)

Ha nu en fortsatt bra dag..

Kram Mia

Vit som snö sa...

Mycket snyggt ert nya räcke!!
Jag gillar när det är raka "rena" spjälor - o jag tror absolut att det blev finast i vitt:))
Måla spjälor är ju inte det roligaste man vet... jag gruvar mej för staketet som behöver målas till våren...
Ha det gott! Kram Cilla

Mycket annat & lite betong sa...

Det blev snyggt!
Så skönt när det är färdigt. Vi (min man) har också snickrat ett nytt staket på altanen i sommar. Det gamla var helt ruttet.

Vad kul med din loppisbod!

Trevlig kväll!
Agneta

Loppisliv sa...

Hejsan! Så himla fint det nya balkongräcket blev. Härligt när man kan se genom, blir ljust och fräscht. Ha en fin dag. Kram Paula

Carina sa...

Hej stumpan...TACK för blogghjälpen idag, nu ska du se att det kommer att rulla på även för mig! Kram på dej!

Carina sa...

Heej! Vad roligt att du kom på min blogg tills slut och jag kunde också läsa dina kommentarer:-) Du ska se att det här blir toppenbra så småningom! Ska nu bara foska i hur jag änra min kommentarsignatur. Tack för hjälpen idag och det var trevlig att ses. Vi satsar på torsdagkväll med pyssel och vin:-) Ingen av mina kära är hemma då heller så det passar väldigt bra. Kram på dej! Carina