fredag 3 juli 2009

SKANSEN

Vi fortsatte vår resa från Vimmerby tillbaka till Stockholm. Hade hyrt en lägenhet i Solna och stannade där 2 nätter på tillbakavägen. Gick på Skansen dagen efter. Våra äldsta barn fick välja.
Vi tog bilen så klart som vi är vana att göra och upptäckte att det fanns bara några parkeringsplatser utanför, hittade en ledig och skulle betala...ops...kostade nästan 300 kr.
Blommorna på övre bilden var det första vi såg när vi kom in. Superfint med blommor och vattenfall. Nedre bild = ormar.
Säl och björn som badar. Skrämmande hur smidiga björnarna är. Denna varma dag var det svårt att se många av djuren. Många hade ungar och de flesta låg nog och vilade.
Lemur som matar sina ungar, och kaniner som ligger och vilar.
Mössen som äter på mat de fått och en apa som ligger ovanför barnens regnskog där barna fick gå en runda själva. Spännande.
Inträde för 4 st och tvillingarna fick gå in gratis (under 6 år). Sen kostade det extra att besöka apor, fiskar,krokodil,ormar och småkryp. Dyrt med mat och fika inne på området.
Det dröjer nog innan vi kommer hit igen även om det var trevligt så kostar det mycket, ska man ta eget fika med så blir det jobbigt att bära omkring på. Eftersom våra minsta slutat med vagn så blir det tungt att bära packning och det är för mycket upp och ner.
På väg hem kl 16.00 till lägenheten i Solna så fastnade vi direkt i bilkö. Vi visste inte om det var normalt eller inte men det var nästan stillestånd. Sen sa dom på radion att det var så gott som stillastående. Tog ungerfär en timme genom stan. Dagen efter var vi nöjda och valde att åka hemåt utan att hitta på nåt mera. Vi har nog aldrig varit borta 5 nätter någon gång med barnen. Vi har ätit gott under hela resan och var nöjda att komma hem.
Kram
Åsa


4 kommentarer:

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig.

Vilken mysig tripp =) Förstår att ni tyckte det var dyrt, för det är det. Skansen var mitt andra hem när jag var yngre, syrran min jobbade på skansenakvariet förut, så jag var ofta dit och hälsade på.Synd att man bor så långt ifrån nuförtiden....

Önskar dig en härlig fortsättning på sommaren. Kram Pirre

Birgitta sa...

Hej
Ser att ni haft en trevlig tur till Småland och Stockholm. Det är synd att alla inträden och fika ska vara så dyrt. Det plockar till för alla som har barn med sej.
Ha en fortsatt trevlig helg.
Kramis Birgitta

lolla sa...

hejsan
ni verkar verkligen haft det mysigt...och fint väder,det betyder ju mycket när man är på sån ställen som ni besökt.
Jag har aldrig varit på Astrid Lindgrens värld men ALLA säjer att där är det toppen.åh jag har för alldel aldrig varit på skansen heller.
Det drar iväg med pengarna när man är många, bara att köpa lite glass blir rätt mycket pengar....
ha en fin lördag lolla

Vardags-mirakel sa...

Borta bra men hemma bäst! Men visst har man mysiga minnen att prata om och se tillbaka på under livet. Synd att det ska kosta så mycket, fina djur bilder du visar, kram Eva.