torsdag 2 juli 2009

ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Vi har varit på 5 dagars semester, har varit hemma nu i knappt en vecka i värmen. Hade det jättebra på vår semester och fint väder. Åkte från Hudiksvall till Vimmerby i Småland. Övernattade 1 natt i Stockholm på väg ner. Kan verkligen rekomendera Astrid Lindgrens värld där vi gick i 2 dar. Mysigt för både vuxna och barn.Här ser ni Pippis hus och sjörövarskeppet. Olika små sketcher spelas upp här och där under dagen. Andra dagen såg vi när sjörövarskeppet kom och en spännande teater spelades med hög musik. Då sitter man i en slänt och tittar. Perfekt att få vila en stund och ta en fikapaus medans. Sen får man gå ombord och titta och träffa alla sjörövare, Pippi, Tommy, Annica och alla andra.Övre bild en teater hos Emils hus. Nedre bild tjuvarna Dunderkalsson och Blom tänker stjäla en bil när vi var på väg ut och hem. Innan försökte de ta vår packning på skrindan.


Övre bild hos Madicken. Nedre bild hos Karlsson på taket.Här på Oxgården bodde vi alla sex. Mysigt ställe som var innhägnat, och nära Astrid Lingrens värld. Små stugor med sovloft. Vi bokade paketpris: Stuga 2 dar och inträde 2 dar för 6 personer.

På Astrid Lindgrens värld finns det mycket mat som är till för barnen. Pannkaksbuffé där man kan äta hur mycket man vill med olika hemlagade sylt och grädde, mjukglass, massor av olika strössel och såser, och dryck.
Grillspett på ett annat ställe, kycklingspett med stekt potatis och tsatziki, eller spett med korv och köttbullar.
Kulglass med massor av olika frukter och flera andra ställen att handla på.

Tips: Ta med kylbag med dryck och fika/mackor för det blir ändå rätt dyrt att äta 2 ggr även om priserna var ok. Skrindor finns att hyra för 20 kr. Badkläder kan vara bra att ha för det finns stora stenar som sprutar vatten där våra fick vara innan vi gick hem. Toaletter finns överallt på området så allt är väl genomtänkt för barn.Det är vår andra resa hit och vi kommer gärna igen nån gång längre fram. Sen fortsatte vi vår resa men det får ni se nästa gång.
Kram så länge
Åsa


1 kommentar:

My precious home sa...

Hej! Åh vilka fina bilder du vissar. Så mysigt ni verkar ha haft det. En sak är säker Astrid Lindgrens värld blir man aldrig för gammal för. Älskar alla hennes skapelser.

Madickenhuset skulle inte vara dumt att äga själv... :o).

Ha en fantastisk helg - här är det mycket svalare nu och det känns faktiskt rätt bra för 30 grader inomhus när man ska sova - TROTS korsdrag är INTE OK.. hihi

Bästa hälsningar o sommarkram
Maud i Umeå