söndag 5 december 2010

Sovrum - nymålad rosettsäng



Överkast och vitt kuddfodral från Gripsholm, lampkrona från IKEA, stolsöverdrag från Nyblom & Kollén.
Bakom gardinerna har vi garderober från IKEA. Gardinerna framför har vi haft sen förr och även garderoberna. Vet inte om vi ska köpa dörrar med speglar på för att det ska se större ut. Dörrar till sängskåpen ska monteras (fattas gångjärn).




Här kommer före och efterbilder en hel hög. På vårt nymålade sovrum som äntligen är klart. Lämnade in säng och sängbord för sprutlackering. Köpte säng och sängbord på loppis för nåt år sen och som stått i boden. När vi sen sålde våran furumöbel så kunde vi ta in denna. Kände att vi inte bara ville ställa in denna fina säng i vårt hemska sovrum så då blev det snabb målning för ganska många veckor sen. Taket blev vitmålat och väggarna rollades över bård och allting. Ingen slipning av tak eller väggar. Golvet var rosa matta som målades med grå golvfärg som faktiskt nästan ser vit ut. Hade nog tänkt mej mörkare grå men klart att man inte säger nej till vitt. Det är absolut inte praktiskt med detta golv men just nu har vi inte råd så det blir en budget variant. Känns ändå som man sover som en prinsessa i detta ljusa fina rum mot det förra med bara furu. Vi har sovit på våra sängmadrasser på golvet i flera veckor och i torsdags monterade Svante sängen. Vi har ju sagt att vi skulle få kapa benen ganska många cm. men som tur var hade maken tänkt fel så han var överlycklig. Kändes tokigt att börja såga i denna säng som från början kostar väldigt mycket.
***
Ingen "piffing" har jag hunnit gjort. Sängkappa, kuddar, ev. andra gardiner, spegel mm. ska upp. Lampfötterna köpte jag på loppis förra året och de är bara målade med grundfärg. Hittade sen några gamla lampskärmar som ev. ska få tyg på sej med monogram.

Tv är borttagen, den hade vi nästan i dörröppningen, takfläkten är gräslig men den var bra, alla kartonger hade en förmåga att hamna i vårt sovrum. Nu hoppas jag vi kan ha lite ordning.
Här är nog golvet bara målat 1 ggr. Blev 2 strykningar samanlagt. Gick nog på en timme varje gång att måla. Superfort. En bra och snabb provisoriskt lösning att måla på korkmatta. Inget de rekommenderade så vi får se hur länge det står emot repor och sånt. Men bättre än ett rosa golv. Väggarna och lister är målade med tonad vit (en färg som målarfirman använder).
Så här såg sakerna ut innan målning. Maken började faktiskt att stryka färg på baksidan av sänggaveln men gav upp. Tur för det blev jättebra med sprutmålat.
***
Ja nu vill man ju sy kuddar med brodyr. Men som vanligt har jag inte ork att sy till mej själv. Ser framför mej precis hur jag vill ha det. Men är i alla fall supernöjd med det som hänt. Var ju inte alls tänkt att vi skulle fixa sovrummet i år.
Kram Åsa

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Åsa.. Wow vad fint ni fick det! Super med gardinerna som draperi också, bra tips:) sänggaveln är enormt vacker, helst med rosetten. Bra jobbat:) kram Linda

Roses & Angels sa...

ÅÅÅÅÅÅÅ så fin sängen blev i vitt istället för grönt. WOW vilken stor skillnad och så fint du har gjort. Hoppas du hunnit njuta av andra advent också! KRAM

Nygammalt sa...

Så snyggt ni har gjort det i sovrummet! Kan tänka mig att det blir bra med sprutlackering. Själv har vi kört med pensel i sommarstugan...men det får duga.

Önskar dig en mysig andra advent!
Kram.

(har en ny utlottning hos mig nu)

Eva Linnea sa...

Alltid så roligt att få se före/efter-bilder! Det blev ju så fint. Med din piffning kommer det att bli ännu bättre. Kram Eva Linnea

Photo by Maria sa...

Så snyggt det blev och vilken tur att ni slapp att kapa sängbenen :-)

Många kramar
Mia

lolla sa...

men herregud sån skillnad ...gud så snyggt och fräscht
visst är det skönt att få bort all furu???
har du tips på något ställe där man kan sprutlacka möbler???skulle behöva måla ett bord och några stolar..
kram lolla

Sköna o Gröna Ting sa...

Jisses.., vad färg och en mängd kärlek kan förvandla ett helt rum!!!
Så himla vackert det blev i ert sovrum, måntro ni sussar gott där nu!:))
Smart med tyget framför garderoberna, det är nog en idé jag knycker då våra garderober ser ut som..., ja, inte är dom fina iallafall!!!

Sänggaveln blev jag förälskad i Åsa....
Hoppas du får en skön vecka
Kram
Marianne

Penseldraget sa...

Hej Åsa
vilken förvandling, så kul att se
de blev så mycke finare..=)
kram pia

Moster Tettes sa...

Oj vad fint det blev! Litet och mysigt...men det är ju bra i ett sovrum:-) Takfläkt är räddningen tycker jag, såg att ni tog bort den dock. De är tyvärr inte så vackra, vi har dock en som är modell stilren. Sköööönt. Sov nu så gott i er nya lyx! Kram

Roses & Angels sa...

HEJ ÅSA! Å hinner inte med att svara och blogga för det är så mycket här just nu. Kalaset var trevligt och nej ibland hinner man inte fota och tänker inte heller alltid på kameran haha. Tack visst är det väl vackert med vita rosor. Ha det bra hörs snart igen KRAM

Madeleine sa...

Gud vad fint! :)

olla sa...

Incredible makeover!