fredag 24 oktober 2008

Recept, blommor och blandat

Hade som sagt öppet i min ateljé ons-tor, då jag bjöd på fika. Blev lite trångt när vi var som mest 7 personer samtidigt...men kul och mysigt var det. Idag har jag varit och lärt mej lite om mitt nya dataprogram till symaskinen. Ska sen prova att göra och brodera min egen logga. Det ska bli jättekul när man kan det sen.

Här är några av det blommor jag fick...helt oväntat. Korgen hade min faster satt ihop med lite smått & gott i. Lite godis, drickbart, gamla kort, gamla knappar och spets. Hon kommer alltid med en massa roligt som hon vet att jag vill ha. Liljan är fantastiskt vacker och har slagit ut först idag....den fick jag av 2 hantverkskompisar som jag lärt känna.


Kladdkakehanddukar i tvättat linne. Recept från min receptbok...grädda i övre delen av ugnen. Ska bli en skorpa ovanpå och lös inuti. Den blir väldigt kladdig men supergod med en klick grädde till. Man kan ha den inne en extra stund. En svart försvann på höstmarknaden och den mörkröda hämtades idag och skulle bli en present. Har en kvar i lager och en på gång. Kommer att lägga in dessa på min hemsida (125 kr). Klicka för större bild.


En babyskyltdocka hämtade jag från vinden...är i naturlig storlek. Den klädde jag och tvillingarna med morfars babyskjorta (min pappas) och en lös krage (pappas eller fasters), sen en babykåpa som ska få broderat på huvan. På lilla bilden en ny linnehandduk med korstygnskrona och årtal (anno 1856)...fniss...ville ha den väldigt gammal.

Dom här bilderna tog jag hos mor och far sist vi var hem (längesen), vi var då bjudna på kalas (mammas födelsedag i mitten på september) fy vad längesen. Vi var 15 st sammanlagt...ett till barnbarn på väg (syster yster). Bilder från deras altan. Fåtöljen står i sovrummet. Jättegod hemmagjord tårta.


Smygfotograferade på mors och fars lilla toa...förlåt. Skrinet och lilla flickan är så söta och byrån med kudden skulle jag kunna ta hem.


I söndags när min man kom ner på morgonen satt tvillingarna...Theo under bordet och åt sockerbitar och Ella var i skafferiet och hade ätit slut på alla Tom & Jerry kex....det är sånt man får räkna med på morgonen när man inte kliver upp. Själv hörde jag att det var livat nere och körde upp min man...det var hans tur att gå upp, men han beklagade sig sen vid frukostbordet. Det visade sig att han under natten varit ute på larm (deltidsbrandman) så han hade lagt sig halv fem....fniss...stackarn.


Med denna blandande kompott önskar jag er en riktigt trevlig helg...imorgon kommer far och hjälper min man att snickra utanför min ateljé. Hoppas jag. Minstingarna (4,5 år) ska få jobba ute...det brukar dom se fram emot. Lilleman Theo är en riktig vaktmästare.

14 kommentarer:

Dalatorpet sa...

Du gör så mkt fint!!

Jenny Oak Fae sa...

TACK för din gulliga kommentar...min förhoppning är att jag ska komma tillbaka, men först måste jag ordna upp lite saker i mitt "röriga" liv..!

KRAM, Jenny

<3

Nygammalt sa...

Grattis till öppningen! Du verkar verklgien ha fullt upp, även din man ;)

Sååå söt dockan med de fina kläderna, kul när de har en historia. Och det där med åldern *hi hi* är det ju fler som ändrar (dock inte jag då) men ändå ;)

Kram och trevlig helg.

Anonym sa...

Grattis till öppningen :)
Otroligt vackra blommor du fick.

Jättemysiga kladdkakehanddukar, en toppenpresent och ge någon.

Jättefina bilder från dina föräldrars hem.

Ha det så bra.
kram!

Vitt och blandat sa...

Hej vännen - vad glad jag blev av ditt inlägg idag! Vackra bilder från ett vackert hem och en mysig "historia" =) Jag ska gå in och kolla vad du har i din butik - vill gärna ha en kudde med text till köket! Hoppas att du och de dina får en riktigt go helg, varma kramar/Anneli

PS Man känner vinden av barnrov - men JÄKLA vad snygg han är!!! Men ung - 25 bast, jag kan nästan vara hans mamma!!! =(

=D

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej Åsa!
Alltid lika kul att kika in hos dig!!! Du gör då så mycket fint!!
Kul med recepthanddukar!!

Hihi när katten är borta dansar råttorna på bordet..du vet..tänkte på twinsen =)

Ha en skön helg!
Kram Benita

Adoridarling sa...

Grattis till öppningen av din butik, den kommer att gå jättebra!!
Du lägger väl upp bilder senare på hur din broderade logga blev? Är nyfiken.

Eva Linnea sa...

Du visar så mycket fint som du har gjort! Du kanske har skrivit det nå´n stans, men var har du din butik/ateljé? Menar du att den svarta handduken snoddes på marknaden? Folk är inte kloka!! Kram Eva Linnea

Brunkullan sa...

Å handdukarna är underbara!
Susanne

n o r d i n g å r d e n sa...

Men oj va kul & grattis till öppningen och så mycket läckert du gör, fina handdukar med tryck och ljuspåsar! och så fint dina föräldrar har det hemma!! Mari.

NinaH sa...

Grattis till ateljévernissagen!
Du visar så mycket vackert!
Eegentillverkat.
Och så också allt från din mammas & pappas hem!
Underbart alltsammans!

Galleri Hönshuset sa...

Heeeej, det var länge sen...Vad mycket fint du har gjort...bara älskar bilderna från din ateljé. Du är så otroligt kreativ, massor med fina grejer. Ha en härlig fortsättning på Tisdagen. Kram Pirre

Hjärtat Mitt sa...

Så roligt!
Håller tummarna att det ska gå bra för dig. Du gör så många fina saker så det borde inte vara ett problem :)

Kram Mari i Marieholm

Adoridarling sa...

Hej igen!
Det finns en utmaning till dig på min blogg!
kram Maria