tisdag 14 oktober 2008

ATELJÉN

lite bilder på hur det ser ut just nu i min syateljé.


Vi hade ett garage under huset med port. Rev ner porten och satte in dörr och fönster. Blev ljust och fint inne. Dörren är nu vitmålad och dubbeldörrar är på gång...har skickat en ritning till snickaren. Blir grova dörrar med kryss..tror jag. Perfekt till prydnad och att stänga igen med hänglås när man ej är där. Sängen är ett loppisfynd för ca. 100 kr (ett ben lite trasigt), var tänkt till lilltjejen men hon fick en annan säng. Min mamma målade den och den ska stå i ateljén så länge. Översta bilden ser ni liggande brädor, på den här väggen blev det ju bara gipsskivor när snickaren rev porten. Pappa har vitmålat den med grundutomhusfärg en gång. Då bryter det av lite mot det vita. Genom att använda just "grund" utomhusfärg så slapp vi kvistlacka. Den vita stegen har jag köpt färdigmålad på loppis.



Min arbetsdisk där jag kan klippa tyg, göra mönster, packetera varor (nätet). Den är gjord av 2 köksskåp från IKEA och även skivan 90 x 200 cm är måttbeställd därifrån. Sen har maken satt spånt runt om. Den är sen vitmålad (ej på bild). I bakgrunden en måttbeställd långbänk och en kortare som mina 3 symaskiner ska få plats på sen. Är lite rörigt på hyllor än för jag har inte sorterat klart allt. Ett draperi ska det bli för den fula plåtdörren. Trägolv som är vitmålat.




Här ser ni sängen som blev målad med V-slip utblandat med vatten. Där får några dockor bo så länge. Bakom på kanten av disken har en pappershållare för brunpapper kommit upp. På sänggavlarna hänger värmeljussäckar, badkåpor och kuddfodral.




Handdukar som jag beställt har kommit hem, dom har fått "bäst i test", finns i vitt och linnefärg men går ev. att ta hem andra färger. Dessa är tänkt att brodera namn eller monogram på. Har även kökshanddukar och badkåpor för baby (vita) som ska få broderi. De höga hyllorna är köpta på IKEA.



En rosaröd hörna, har inte bestämt vad jag ska ha för hyllor på väggarna och därför står det lite provisoriskt så länge.




Suddig bild men visst ser det mysigt ut. Vi är 5 tvillingmammor som följts åt sen vi var gravida. Tvillingarna 10 st är nu snart 5 år ( dec - april). I fredags var 4 av oss mammor på Spa hos Anna. Det var så fint och mysigt där. Spat var nästan klart. Beställde hem mat, relaxade lite och sen blev det Sing-star. TACK ANNA. Kommer gärna flera gånger. Det är sällan alla kan samtidigt men när hela familjerna är med då blir vi 24 st..hihi.


Just nu hinner jag inte med och svara på kommentarer och det gör att man blir lite stressad. Det är lite för mycket överallt just nu. Håller på att installera ett dataprogram till symaskinen. Det ska uppgraderas och det funkar ej. Får utbildning på dataprogrammet. Det ska sys, köpas in, bokföras, skylt ska beställas, hemsidan fixas till, ja det är allt möjligt som ska fixas. Skulle helst vilja göra en sak i taget. Listan på måstegöras växer. Var i trädgården i helgen så nu är min arm helt slut och fötterna värker. Ska ta det lugn några dar, ska istället jobba i helgen på Sågtäktens marknad, lör-sön. kl.12-16. Jag har ju en del färdiga saker redan. Kikar in till er så fort jag hinner. Läser alla kommentarer.


Många kramar till er

Åsa


14 kommentarer:

Vitt och blandat sa...

Hej vännen =) Åååååå så underbart fint du får det i din atelje!! Jag bara måste komma till dig till sommaren! Vad duktig du är - å du en annan sak, du ska "inte känna så" att det är ett måste att svara tillbaka på kommentarer pronto! Bloggandet har en tendens att bli ett "måste" och man får nästan panik om man inte svarar eller kollar in andras.. lite dumt, för då blir det ju inte kul längre och det är ju kul det ska vara!!! Vi (i alla fall inte jag) glömmer inte dig bara för att det inte kommer inlägg eller omedelbara svar... Nog predikat =)

Tragiskt att inte programmet till din racermaskin funkar, hoppas att du får till det!.. Imorgon åker jag och mitt magsår till Bryssel, jag hoppas att det är värt resan..

Varma, varma kramar från mig

Eva Linnea sa...

Ateljé låter så härligt inspirerande! Bara ordet, och dina bilder, får mig att önska mig en så´n jag me´. Kram EL

Leamarlené sa...

Oj vad du har fixat och donat. Ateljen blir jätte fin. Blir det en butik av lokalen eller en nätbutik? Du syr ju så fina saker. Kollade själv på en brodyr maskin förra veckan. Å vad sugen man blir.
kram, Marlene

Levindas Värld sa...

Hej!

Ja visst har jag fått tag på en fin hylla, jag är så nöjd med den!
Den går att piffa till på så många sätt och det är skoj :)

Men vilken fin ateljé du har, wow va roligt att få arbeta i en sån härlig miljö :)

Kram!

Nygammalt sa...

Så himla fint du har fått vännen! Kanon att få ha butiken så nära. Kommer gå så bra för dig, hoppas att det löser sig med alla inställningar.

Lånade din bild på den fina gästhandduken, hoppas att det var ok.

Ha det så bra nu så hörs vi när du har tid.

Kram kram.

NinaH sa...

Vilken lycka ha en så fin ateljé!!! Grattis!

lottens vita och gröna sa...

åh åsa, din ateljé är ju som en dröm och likaså dina alster!

ha det allra godast!
varmkram lotten

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej vännen!!!

men du så fint det blir.ååå jag skulle gärna komma å bara titta på dig när du arbetar över en kopp tea....hihihihihihi..

njuter av vackra bilder å fina alster som du gör!

kram nilla

Inspiration i vitt sa...

Hej Åsa vilken härlig atelje du har så himla smakfullt inredd. Det blir fint för dig att skapa allt fint du gör.
Nu visar jag alla på min blogg kuddfodralet jag vann från dig. Jag är så glad för den.
Kram på dig/Ingela.

Färjtorp sa...

Hej!
Oj vilken fin syatelje du har! Och så mycket mysiga saker du säljer där. Har du webbutik? Måste kika runt lite här hos dig, vet inte om jag varit här tidigare faktiskt!
Men jättefin blogg!!

Kram Johanna

Unknown sa...

Ljuvligt vackert och vackra saker!! Såååå fint!! =)

Skulle va så mysigt att hälsa på...
Önskar dig en underbar helg!

kramar Malin

Nygammalt sa...

Fotboll i Barcelona säger du? Tänk om man hade en sån tur...det längsta jag kom vart till Göteborg! ;) *ha ha*

Önskar dig en härlig helg!
Kram.

Där Rosor Aldrig Dör sa...

Hej!
Å så fint du får det i din atelje!!!
Mysig arbetsmiljö!

Trevlig Helg!

Kram Benita

C De-sign sa...

Hej Så fint du får det och jag önskar verkligen Lycka Till!!! Nu ska jag titta runt mer på alla fina bilder!Ha en skön fortsatt söndag! Kram fr C