söndag 3 mars 2013

Cupcakes med frosting

I lördags bakades det Cupcakes hos oss av 3 st 9-åringar. Det var Ella, Theo och Alva. Tjejerna gjorde Chokladmuffins med frosting och hallon i siliconformar från Ica Maxi (blandade färger i en förpackning), Vi har 16 st formar och de är jättebra. Våningsfatet i glas är köpt på IKEA.

Smeten blev lite tjock och var svår att få i formarna så nästa gång gör vi lösare smet men det var inget fel på smaken. Formarna behöver ej smörjas.

Så här blev de färdiggräddade. Såg lite ut men det var lagom när de var klara.

Spritsa frostingen var svårt så tjejerna hjälptes åt att hålla. Gick utmärkt för att var första gången. De använde Tupperwares sprits som jag hittade dagen innan. Den var helt oanvänd men superbra. Vi ska nog prova den en massa flera gånger.
Theo gjorde vaniljmuffins i pappersformar men som ställdes i plåtmuffinsformar för bättre stabilitet. Man kan även använda dubbla formar.

Färdiggräddade.

Under tiden de var i ugnen så gjorde Theo blommor och löv av marsipan som färgats med grön och röd karamellfärg. Löven stansades ut med 3 olika lövstansar som provades för första gången. När muffinsarna kallnat så spritsades rosor av frostingen som tjejerna hade över, sen pudrades florsocker på och sen garnerades  med marsipandekoration.

Det färdiga resultatet som vi sen fick smaska i oss. De kommer nog fortsätta baka då de nu har stora planer. Så det blir nog en hel del gott fika framöver.

Här kommer recept på vaniljcupcakes och frosting. Ej på chokladmuffins då receptet ej var helt ok.

VANILJCUPCAKES
12 st
-100 gr margarin (rumsvarmt)
-2 dl strösocker
-2 ägg
-2,5 dl vetemjöl
-1 msk vaniljsocker
-2 tsk bakpulver
-1/2 dl mjölk

Rör smör och socker smidigt.
Tillsätt äggen, ett i taget
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten.
Tillsätt mjölken.
Fördela i pappersformar ställda i plåtmuffinsformar eller använd dubbla formar för stabilitet.
Grädda i 200 grader i ca. 15-20 min i mitten av ugnen. Låt svalna.

FROSTING
Blanda 100 gr rumsvarmt margarin, 150 gr Philadelphiaost och ca. 7 dl florsocker till en jämn och tjock smet. Tillsätt 2 tsk vatten och några droppar röd karamellfärg och rör om. Lägg i spritsform och spritsa över de svalnande muffinsen. Dekorera med ett fryst hallon på toppen.

Tack Alva, Ella och Theo för goda Cupcakes.

Kram Åsa
2 kommentarer:

Vform sa...

Ååå, vilka duktiga tjejer!
Förstår det blir fortsättning!
Riktigt proffsigt :O)
Ha det bra!
KRAM ♥

Petra Eriksson sa...

Hej Hopp! Här var det trevligt att titta in bland alla inlägg!
KRAM Petra E
www.romantiskahem.blogspot.com instagram romantiskahem