måndag 21 maj 2012

Jippiiii....nya altanstolar

Vi har köpt nya stolar till altanen. Äntligen vita. Blev 6 st fina köpta på MIO möbler. Högblanka. Jättesköna att sitta i, fattas bara dynor som jag sen ska sy. Gäller bara att hitta det rätta tyget, hade tänkt haft röd och vit randigt men det passar bättre med rosa på vår altan. Då kan jag ha mårbacka pelargoner i fönstret när maken snickrat en fönsterbräda.

Köpte rosa fleecefiltar till varje stol som man kan svepa in sig i på kvällen. Dessa köpte jag på Ö&B för 22 kr/st. Nu ska jag ha tag i en matta under bordet som passar. Bordet blev 250 cm brett istället för det gamla på 150 cm. Bordet är vårt köksbord med 2 iläggsskivor, det har vi köpt av "dagis" när de flyttade lokalerna. Ska målas vitt, men ska försöka hitta ett annat eller om någon kan snickra ett bord med breda plank. Tänkte att man kan ha 2 vanliga kökstolar på varje gavel när man sitter många. Ofta blir vi 10 personer när vi har gäster.

Fönstren är snart färdigputsade. Maken har gjort det. Förra året orkade vi ej putsa så det är svårputsat. Men 4 dörrar och 5 fönster är gjorda och bara 4 fönster kvar. Ytterligare ett stort kantigt bord som står på altanen ska bort och lite andra småbord och gjejor. Försöker minimera då jag nästan får panik av alla saker som bara flyttas runt och står i vägen hela tiden. Blir lätt så när man tycker det är skoj att gå på loppisar. Och har haft svårt att göra mej av med saker men nu har jag till och med börjat kasta grejor och ge bort.
Mattan på bilden är en favorit att ha fötterna på då den är så mjuk, tror den kommer från min farmor och farfar men nu får min faster ta den till sin altan. Vet inte var jag ska hitta en stor mjuk matta med de rätta färgerna. Ska vara i någon av röd/vit/rosa helst. Någon som har nåt tips?

Kram Åsa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka fina stolar.....
det blir romantiskt och fint
med rosa.
Tack för att jag får den sköna
mattan.

Faster

Majberggrens's Värld sa...

Kanske Nyblom o Kollén har något som passar. Kolla på nätet/M

Vform sa...

Åh, så ljust och vackert på altanen :O)
Tänk vad färger gör avtryck på personer!
Har uppfattat dig som en 'pastellperson' och jag tror jag har rätt ;O)
Njut nu på altanen och av nyputsade fönster!
Kram Vivan