fredag 17 juni 2011

Hallongrogg och trädgård


Förra helgen på lördagen när det var så varmt sa jag till maken när vi låg vid poolen i värmen att det skulle vara gott med en grogg. Har nog inte druckit en sån på flera år tror jag. Det var ju väldigt varmt denna lördag. På kvällen när jag satt mej i soffan så smög maken ner till frysboxen och upp kom han med denna hallongrogg. Hade haft den i frysen i en timme så det var lite iskross när man drack den. Tror att det var hallonvodka, sprite och frysta hallon. Superdupergod var den.


Vår lilla pool på trädäcket, mattan är bara för att barna inte ska få stickor under fötterna. Barnens lekstuga, nyplanterat utanför lekstugan i tunnan med röda pelargoner och annat. Och en snöbollsbuske.


Baksidan av huset, inglasad altan och öppen altan med det nya räcket som maken gjorde förra året, fattas bara små lock till stolparna.


Nyplanterat i en loppislåda jag köpte förra sommaren. Jag har fodrat den med en tom jordsäck. Den står ganska så mycket under tak. Rosa pelargoner blandat med lite vitt och grönt och en rosa hängpetunia tror jag. Pelargonerna köpte jag billigt då de var väldigt torra men jag hoppas de tar sig. Gräslöken blommar fint framför några pallkragar.

Vet inte att jag nånsin varit så efter i trädgården som detta året. Orkar inte hålla på så mycket åt gången. Har inte hunnit rensa klart alla rabatter än och nu är det krångligt då det mesta har vuxit upp.


Kram på er

Åsa

4 kommentarer:

Angels & Roses sa...

MMM pool och grogg låter inte alls dumt du. Mysigt. tack ja lådorna blev fina i vitt och jag tror att det ska få bli besticks lådor med någon fin etikett. Önskar dig en fin lördag kram

Lotta sa...

Groggen måste provas, jättefina växter! Kram lotta

Fiffiga Systrar sa...

Vad fint du hade planterat i loppislådan!
Vi var på auktion igår och idag jobbas det för fullt med att ta hand om alla fina fynd vi gjorde! Så roligt att ta hand om och vårda och återanvända... i lagom mängd såklart!

Ha en fin dag!

Kram Elin + Emelie = Fiffiga Systrar

lolla sa...

hejsan Åsa!!
och trevlig midsommar,trots regnskurarana.
Hallongrogg...ojoj så gott det låter,ska nog prövas i sommar hos oss också.
jag gillar din plantering i loppislådan.
får se om vi träffs i Sjöboden denna sommar då ;)
kram lolla