lördag 6 februari 2010

Necessärer


Necessären med Små Ting på gjorde jag för längesen och när min lilla tjej såg den så ville hon ha en med Hello Kitty på. Så när hon nu fyllde 6 år så sydde jag den med Ella på. Den med Tilde på är till en kompis som fyllde 6 år. Alla är i Tilda tyg, fodrade, vadderade och med dragkedja. De tar ganska lång tid att sy och brodera så dessa kommer jag inte att ta emot beställningar på. De är gjorda efter ett Tildamönster.
--------------------------------------------------

Har varit frånvarande här på bloggen ett tag och det är för att det kommit massor av snö hos oss. Maken har nyligen opererat sig och kan inte lyfta nåt. Så här har det handlat om överlevnad...fniss. Min kropp har varit helt slut.


Så här såg det ut förra fredagen (29/1) efter att ha snöat i 2 dar. All snö på infarten till ateljén och på trottoaren kom då. Var helt rent innan. Det var lätt snö men här orkade jag bara göra en smal gång. Var ganska arg på plogbilen som plogade in mej 3 ggr dessa dar. På framsidan gjorde jag en hög på insidan och utsidan grinden så den ser man knappt. Blev kanske inte så poppis men jag orkade inte få upp all snö på vallarna. Som tur var så kom sonen hem på fredagkväll från skolan så då fick han köra snöslungan för första ggr. Han var så duktig och körde av trottoaren och infarterna helt ren.
-----------------------------------------------------------
Så denna vecka tänkte man att nu är det väl lugn...men icke. Har kommit massor igen och den här gången var det tungt. Hela torsdagen vräkte det ner och blåste. Snön yrde omkring. Så på kvällen så höll jag på bryta ihop. Då gav maken upp och tog fram snöslungan själv och körde av allt soprent. Den går ju av sig själv men det blir ändå ganska tungt. I våras opererades han för ljumskbråck och hela sommaren och vintern har han haft såna hemska smärtor. Nu efter jul har han gjort om operationen. Det visade sej att det gått upp ett hål på 3x3 cm, tarmen växt in i bråckblåsan (tror jag). Så det blev nu en kompliserad operation. Men nu har han dubbla nät och ett är skruvat så nu får vi hålla tummarna att det håller.Bilder från idag (lördag), strålande sol och det börjar droppa från taken. Nu gäller det att passa sej för all snö på taken. Nedre bilden till vänster är i slänten på sidan av huset. Den lilla kullen på mitten av bilden är mitt träd. Hoppas det håller. Planket tror jag är 180 cm högt och snön går högt upp på det. Nedre bild till höger är den öppna delen på vår altan. Den skottade maken av efter jul och nu är det hur mycket som helst igen....sjukt mycket snö.

Vill ha vår, men vart ska all snö ta vägen när den tinar? Vi bor i en nerförsbacke och det är enorma snövallar ovanför vår väg.
************
Just nu har jag väldigt mycket förfrågningar och ni som inte har fått ett svar tillbaka så kommer det.

Kramar Åsa


9 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Super söta necessärer, gillar Kitty. Hoppas maken mår bra, inget kul med operationer. Snön kan gott låta bli att komma ner mer, längtar efter våren!Ha det bra, kram Eva.

lolla sa...

hejsan Åsa
det är inte klokt vad snö vi fått, jag är rejält trött på den..som tur är har Clabbe varit hit och skottat undan det värsta 2 ggr, annars har vi inte kommit fram någonstans..Förstår att du haft fullt upp, med en krasslig man,hoppas allt löper väl för honom framöver..
kram på er lolla

Huset vid sjön sa...

Vilka gulliga necessärer. Visade min tös och hon ville ha en direkt *L*. Tillägga är att hon är KITTY galen. Allt ska vara kitty.

Ha en trevlig helg (ny bloggare/(läsare)
Kram Cattis

Hantverk i villa 16 sa...

oj vad snö ni har fått
nog har det snöat hos oss ochså men det ser ut som om ni har fått mer


vivianné

Lilla Provence sa...

Hej gumman

så fiiina necesärer du gjort:) perfekt för små tjejer. ja du denna snö!!! grrr vad jag är LESS på den,,,och idag som alla andra dagar så fortsätter snön att falla,,eller vräka ner.

Hoppas allt är bra med dig:)
Kram Sari

Sköna o Gröna Ting sa...

Heeeej Åsa!!!
Jisses vad med snö ni har fått.., orkar du verkligen skotta mer nu???
Jag har oxå varit i kontakt med den jäklans skyffeln och nog känns det i både armar och ben!

Nä du.., nu få det minsann var nog, nu vill vi få ett litet vårtecken så hoppet inte överger en!

Underbara nessesärer.., tjejerna hade nog kunnat gå över eld för att få en sådan:)
Ha en skön vecka Åsa och var rädd om dig.
Kram kram
Marianne

Inspiration i vitt sa...

Hej Åsa, jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska gå bra för din man, usch vad jobbigt ni verkar ha haft det.
Ja man kan verkligen undra vart all snö ska ta vägen men snart är att våren här.
Så fina små nessesärer du gjort, helt ljuvliga.
Kram på dig/Ingela.

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig

Då har du fått lite träning då =)

Min man har också blivit opererad för det och det gör ont....

Nu tycker jag att snön som har kommit får ligga men inget mer snöande nu....

Önskar dig o de dina en underbar alla hjärtans dag imorn.
Kram Pirre

Sköna o Gröna Ting sa...

Sänder dig tusentals Hjärtekramar dagen till ära!!!
Ta väl hand om dig...
Marianne