tisdag 9 juni 2009

ALTAN...o...loppissaker


Syrener i den vitmålade hållaren med handtag, hylla uppspikad på vägg, burk, zinkfat med svarta handtag på fot och en liten kruka med murgröna hämtade jag från växthuset. Det omålade symaskinsbordet fick stå här bakom soffan med en spetsgardin på.


Träpelaren är vitmålad, ställde ett annat zinkfat på den med en näckros i plast. Den rosa krukrosen fick jag i morsdagspresent, står i en nätkorg på ett zinkfat.


Träskål med lock är vitmålat. Här ser ni vår altan, den inglasade delen och den öppna. Trädäckstolar och bord från Jysk, börjar bli så där fint grå då vi inte oljat in dem. Kruka på bordet med lite kryddor. På vägg rosa pelargoner och lavendel som doftar så gott när man går förbi. Trädgårdsgruppen inne på inglasningen skulle kastas på tippen, då tog vi det istället. Fick spika ihop stolarna och skivan är inte slät. Vi har säkert haft det i över 10 år så nu är det nog dags att ha nytt. Önskemål vitt. Golvet skulle åxå bli fint vitt men jag vet inte med 4 barn.Över näckrosen så har jag gjort en ståltrådsställning (för länge sen). Bordet är ett loppisfynd för flera år sen och ska målas. Stolarna köpte jag billigt på loppis nyligen och ska målas och kläs om. Tills vidare (förmodligen inte i år) får jag ha duk på och ett löst överdrag ska införskaffas till stolarna.


Här ser ni loppissakerna omålade. Samlar gärna och lägger på hög. Ser att många av er är supersnabba att måla direkt när ni köpt nåt. Själv orkar jag inte och har inte tid. Hursomhelst så var vår altan full med bråte och loppissaker. Mycket har nu åkt in i boden tills vidare. Vi ska ha examenskalas på torsdagkväll och nu är det i alla fall någorlunda städat och provisoriskt fixat på altanen. Det bästa vi gjort är vår altan, den ligger en våning upp bland trätopparna på äppelträden. Att den ligger högt betyder INGA MYGG.
Ska ju som sagt ha en tävling för att fira mina 10 000 besökare och den blir nog nån gång i slutet på nästa vecka då jag tänkte ta lite semester från er.
Kram Åsa
Tips från Lollas Hus
Krossa stjälkarna på syrenerna så håller de bättre.
Ska prova då mina bara höll sig 2 dar

14 kommentarer:

Annbritt Schmützer sa...

Lämnar ett litet avtryck efter mig...

ha de gött
annbritt

lolla sa...

hejsan
åhhh gud vilka fantastiska bilder du visar från altanen...har tittat runt länge länge nu kul att du skickar mitt syrentips vidare....
Gör gärna ett byte,Kitty är snart klar och Giraffen gör jag klart i Helgen, tar gärna en påse med Lolla på ;-)
kram lolla

Helena sa...

Så fina solstolar i trä, skulle jag vilja ha!
Ha det/ Helena

Angels, roses & white homes sa...

Hej! Så fint du gör. Åh önskar att jag skulle ha tid för loppisar mera, har blivit lite av det nu. MEN det kommer väl. Bra tips det där med syrener, hade ingen aning. Ha en fin kväll kram Christa

Vardags-mirakel sa...

Vackra bilder på vackra saker, jag brukar också samla på mig innan det är dags att ta fram penseln. Ha det bra, kram Eva

Angels, roses & white homes sa...

Hej! Vad kul att du vill vara med. Ja det är så underbart att så många besöker min blogg wohoo jag är så glad. Lycka till nu! Kram Christa

lolla sa...

hejsan
jag tror det blir fint med vit brodyrfärg på påsarna...
ha en fin helg lolla
meijla din adress till mig
nor@live.se

Hjärtat Mitt sa...

Så fint du har det!
Jag är som du, stuvar undan allt och målar lite vartefter jag har tid och lust.
Tack för tipset med syrenerna. Jag ska försöka att komma ihåg det till nästa gång.
Så gulligt av maken att komma ihåg :)

Kram Mari

Lilla Provence sa...

Hej Åsa,
vilken fin altan du har.
Är lite avis tyvärr har vi ingen tack på våran så det går inte att göra så mysigt. Vi hade tänkt bygga en i sommar men bestämde att vi skulle resa istället. Byggde ju om hela huset invändigt förra året så en paus i år känns bra. Själva har vi haft en tråkig studenfest då min son blev misshandlad av ett gäng på stan. Inte direkt vad man vill ska hända ens barn.
Hoppas allt är bra med Er
Stor Kram Sari

Underbara Hem sa...

åh vilka fina saker ,helt fatastiskt
kram Jeanette

A home far away sa...

Altanen är sååå fin o solstolarna är underbara.

Ha en fin dag
Kram Gunilla I Singapore

Underbara Hem I En Ladugårdsbyggnad sa...

vill hoppa in och önska dig en trevlig Midsommar
kramis

C De-sign sa...

Tittar in för att önska dig en Ljuvlig, Stämningsfull och Fin Midsommar.....Kram fr Carola

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Hej! Vilka fina saker du har gör :) Du "påsar" är verkligen underbara!

Hoppas du haft en trevlig midsommar.
Mvh Viktoria