torsdag 12 februari 2009

TRÄDGÅRDSDRÖMMAR 2....

fortsätter med 2:a inlägget om Trädgårdsdrömmar. Det är Handplockat som startat denna utmaning som är på torsdagar i februari. Va me du åxå. http://mittval.blogspot.com/2009/02/tradgardsdrommar-i-februari.html


Här kommer en fantastisk trädgård som ligger inte så lång från den förra. En vanlig villaträdgård som i ett hörn förvandlats till en Japansk hörna. En fördel när man börjar är ju förstås detta härliga stora träd. Denna hörna var gjord samma sommar vi var där på visning.
Stenar med mossa, stubbar, singel, tittar man noga så ligger en zinkhink där bland stenarna. Man behöver inte så jättestor hörna för att göra så här mysigt.Här under trädet måste det vara fridfullt att ligga och läsa. Stora platta stenar (från skogen) och trampnarv emellan. Gärsgårdsstörar (från min syrras staket tror jag) och slanor från skogen blir ett annorlunda staket som går i stil med resten. Tända ljuslyktor och en härlig sittbänk i sten. På övre bilden ser ni rök från en rök/ångmaskin.Utanför stugan så är det jättemysigt, en liten gång, gammal pump som det rinner vatten ur till en zinkhink, funkior runt om, och en sittplats där man kan fika eller dricka lite vin på kvällen i skenet av belysningen.Här kan du vila bakom förrådet, vita blommor i krukor på framsidan. Eftersom det nästan inte är någon trädgård fram och ingen insyn bak så blir man helt stum när man kommer in till Helens trädgård (och makens förstås, det är nog han som slitit hårt hihi..). Trädgårdsvisning hade dom för första gången detta år ( för några somrar sen). Så nu väntar jag och jag tror många flera på att få komma igen nån gång.

Det är så bra att få kika in i dessa villaträdgårdar som inte har så stora ytor. Man vet att man själv skulle kunna få det så. Men så klart gäller det att kunna skapa och få till det rätta stuket och det har absolut denna tjej.

Sen gäller det förstås att få maken att gräva, hämta sten, singel och det ena med det andra. Men det är oftast tusen andra saker som ska fixas. Men som jag sagt: DRÖMMAR MÅSTE FÅ FINNAS. Själv så samlar jag ideér och inspiration överallt och nån gång kanske när orken finns. Man får ta en sak i taget.

Här hemma är vi på bättringsvägen även om 5 av 6 personer är hemma. Vi har precis gjort oss fruktsallad för att få i oss lite vitaminer. Mat kan vi äta men ingen har nån matlust och tre av barnen har ont i magen. Nä nu måste jag lägga mej och vila och mina småttingar ska få spela lärospel på datorn (dom började denna vecka). Äggklockan ska ställas på 10 min. så jag får sova kortisar..fniss.

Idag kallt men soligt
Hoppas det går fort till våren
Många kramar
Åsa

13 kommentarer:

Vardags-mirakel sa...

Hej, så bra att ni är på väg att bli friska. Vilka härliga bilder, vill att det ska bli vår nu så man kan börja gräva:-) Ha det bra, kram Eva.

Vitt och blandat sa...

Men kära du vad är det jag läser... =( Huvva gumman så lessen jag blir att du har det så jobbigt.. Min son ropar på mig så jag måste gå nu, men jag skickar mail i helgen.

Varmaste kramen från mig/Anneli

I en röd liten stuga /Annika sa...

Vilka vackra trädgårdsbilder =)

Så trist att höra att ni vart sjuka men härligt att ni är på bättringsvägen.

/Annika

Mitt Måleri sa...

hej åsa
hjärtanen är på gång skriver ett mejl till dig..
grattis till din andra vinst vilken tur du har =)
ha en skön alla hjärtans dag
kram pia

Lallis - liv och leverne sa...

Härlig läsning:) Kram Lallis

Fru Björlund sa...

Hej Hej
Fick min värmeljuspåse igår och den är heeeelt underbar,jättefin.
Tack så jättemycket :-)
Den kommer att få en betydande plats hos mej
Ha en underbar helg
//Sara

Willewira sa...

Oj, vilken pärs du gått igenom med magsjukan. Precis som det inte räcker med de problem du har innan...

Jag skulle också valt att väga mindre, om jag kunnat. Min kropp krigar med mig, fast tvärtom. Jag går upp i vikt (trots allvarliga försök att gå ned) och kan inte gå ned. Detta pga långvarig stress och oregelbundna mattider under mycket lång period.
Men hoppet är det sista som lämnar en...

När det gäller trädgårdsbilderna du visar är jag helt tagen - vilken trädgård!! Den ger mig ro, bara genom att titta på bilderna.

Krya på er och ha en trevlig alla hjärtans dag!

Kram
Willewira

Willewira sa...

När man är ute och bloggar på nättern så får man vara beredd på att man glömmer saker och ting....

Glömde ju berätta att jag använde Photoshopp när jag markerade fotot med de färgade fälten och pergolan.
Pergolan fixade jag genom att gå in på Jabo och kopiera bilderna på den typ av skärm som liknade mest det jag tänkt att göra.
Redigerade bilden lite och klistrade in den på fotot av trädgården.
Inte så jätteproffsigt gjort, men ni får en bild av hur jag tänkt...

Ha en bra hjärtedag!!

Kramar
Willewira

Willewira sa...

Det hjälper inte att man sovit... förlåt lite brist och överflöd av bokstäver i en del ord.
Tangentbordet bråkar lite...

Verkar som barnen suttit och ätit vid det då det klibbar i tangenterna...

Kram igen! :)

C De-sign sa...

Vad härligt med trädgårdsdrömmar! Visst måste man få drömma!!! Önskar dig en skön fortsättning på helgen! Kram fr C

C De-sign sa...

Vad härligt med trädgårdsdrömmar! Visst måste man få drömma!!! Önskar dig en skön fortsättning på helgen! Kram fr C

Lilla huset på prärien sa...

Hej din stackare! Usch inte kul när alla är sjuka. Jag trodde vi var på bättringsvägen här men i natt hade lillan feber igen. Förhoppningsvis är de stora snart friska. Det är den dumma hostan, den håller ju i sig precis hur länge som helst!

Önskar dig en trevlig vecka oavsett! Och vilken fin trädgård du visar :)

Kram Jenny

drömmen om vitt sa...

Vilka mysiga bilder och vad gott det lät med fruktdsallad....kanske skulle behövas i deeta väder.
Ha det gott!
Lotta