söndag 29 april 2012

Lewisia vit Alba

Här kommer en till ovanlig växt jag köpt. Lewisia tweedyi Alba. Den står fortfarande i en liten kruka som jag flyttar i och ut. Men på lördagmorgon skrek jag till och maken undrade vad som stod på. Då hade den slagit ut med 1 blomma. Den här kommer jag nog och köpa flera av för den är fantastiskt vacker. Ytterligare 3-4 stänglar är på gång att blomma. Har några Lewisior sen förr i min soliga slänt och vet att trivs där så där kommer denna åxå att hamna.

Kram Åsa

onsdag 25 april 2012

Ovanlig växt som jag köpt

Vilken bild är bäst av vänster eller höger? Då menar jag färgerna. Då jag använt mitt macroobjektiv men inte stativ så blir det suddigt.

Växten heter Haquetia epipactis och är en vårblommare jag beställt på nätet hos spezialplant.nu.
Den blir 10-15 cm hög. Färg: Limegröna stora breda krans ställda kronblad med gula pistiller.
Sol-halvskugga i stenparti eller rabatt.

Har haft den hemma i ungefär 1 vecka sen jag fick den. Det var tomt i krukan från början men nu är det 2 blommor och 1 tredje på väg. Ska plantera ut den i den soliga slänten senare i vår. Nu bor den på altanen på dagen och inne på kvällen.

Jag kan inget om växter så det är extra kul med nåt ovanligt. Hoppas den klarar sig i slänten. Den måste klara sig själv utan att bli ompysslad för det är vad som gäller här hos mej. På sin höjd sätter jag igång vattenspridaren. Tycker den är supervacker. Just nu är den ca 5 cm hög men växter varje dag.

Kram Åsa

tisdag 24 april 2012

Rosor i massor

Har gjort roscollagé av bilder jag tagit tidigare. Tyvärr så kan jag inga namn. Den ljusrosa på bild med den gamla stolen är i alla fall en New Dawn. Hoppas jag kan ta några nya bilder i sommar som blir mycket bättre med mitt nya macro objektiv. Fotar allt med det just nu. Nästan alla bilder är tagna i andras trädgårdar.

Tack för att ni kikar in
Åsa

söndag 22 april 2012

Loppis gamla sygrejor

Lite gamla sygrejor på min hylla. Tycker det är så fint med gamla askar och sygrejor. Det mesta är loppissaker. Många har min faster köpt åt mej.

Tack för ni kikar in
Åsa

tisdag 17 april 2012

Taklökar så vackra

När man börjar titta nära på taklökarna ser man att de är otroligt vackra. Funderar om jag ska skaffa mej några flera. De trivs i min slänt där det är soligt och varmt. Har försökt lagt lite stenar runt om. Men skulle behöva fylla ut massor i slänten då jag tog bort mycket förra året.

Annars är det inte mycket som blommar hos mej just nu. Idag snöar det och är inte alls nåt trevligt väder.
Bilderna har jag fotat med mitt nya macroobjektiv som jag försöker lära mej. Men tror ej jag hade stativ till dessa bilder då de blev lite suddiga.

Tack för att ni tittar in
Åsa

måndag 16 april 2012

Broderade dop presenter

Här är några dop presenter jag broderat till kunder.
Fleecefiltar, påslakan och frottéhanddukar.

Tack för att du kikar in
Åsa

torsdag 5 april 2012

Glad påsk och pyssel och inredningsprylar

Önskar er alla en trevlig påsk.
Nedan lite nyheter som kommit in i nätbutiken

Ovan nya pysselprodukter, frigolitägg och 2-delade ägg som jag gjort decoupage på. Fina turschpennor (det gillar mina tvillingar), set med 16 änglar (allt finns i förpackningen) och mera notpapper (A5) som är perfekt att göra decoupage med.

Ovan nya vackra inredningsprylar från Chic Antique. Den antikvita prismaljuskronan fanns tidigare i svart.
Allt finns inlagt i nätbutiken under varje kategori eller under Nyheter.

Och även en del andra nya pysselprodukter är inlagda.


Kram Åsa