tisdag 29 september 2009

Loppistyg och silverbrickor


Här på denna plats står nu ett skåp i stället. Bild kommer sen. Här på bordet står nästan bara loppissaker jag köpt och visat förr. Endast spegeln är ny från ÖB och köpt i våras.


Alla dessa silverbrickor köpte jag på halva priset loppisen. 6 av brickorna får stå i det vita tallriksstället från Dollar Store i köket. Perfekt att bara ta fram en bricka till kakorna. Resten hamnade i vardagsrummet på hyllan och står i en sockerkaksform (tror jag) åxå köpt på loppisen. Ett rivjärn fyndades åxå för ynka 1 kr. Trearmade ljusstaken, piedestalen, figurerna (pojke och flicka), fat på fot är köpt sen förr på loppis. Plättar i luften är flyttad till solfönstret och jag undrar om ni vet om den tål sol. Har nästan inga levande blommor inne längre för jag är så dålig att vattna.



Kolla in gardinen (ligger dubbel) med den fina spetsen som jag gav 10 eller 20 kr för. Kunde inte motstå den. Och paradhandduken upprullad på toarullar med den lilla spetsen, struken och klar. Slängde jag bara upp i mitt hallfönster som stått tomt. Passade precis att bara lägga på gardinhållaren. 2 dukar och en virkad åxå fynd, sparas så länge. Sen ner i matkällaren, hämtade 2 krukor och buxbombollar och så var det klart. Den som spar han har...hihi.


Det mesta som jag köpte på halva priset loppisen har jag inte visat än. En massa träsaker. Får se om jag vågar visa sen. Har nu stuvat undan det i boden så länge så det slipper stå och skrota i matrummet.

Kramar
Åsa

lördag 26 september 2009

Så fin broderad bröllopshandduk



Kökshandduk beställd till ett brudpar. Gjorde några förslag och kunden valde detta. Blev jättefint tycker jag. Har lagt in den på min hemsida www.asasvenskdesign.se/brollop.asp



Beställda väskor som hämtades i veckan. Till ett tvillingpar. Nya tyger. Dessa är inlagda på www.asasvenskdesign.se/tygvaskor.asp. Så bra att ha extrakläder i till dagis. Hello Kitty brodyren har jag stygnsatt helt själv. Ritade av, scannade in och sen la stygn i mitt dataprogram...tog några timmar. I övrigt så använder jag köpta brodyrer som jag sen sätter ihop med andra och lägger text, böjer, roterar och så vidare.




Lite brodyrer som jag satt ihop. Tänkt att använda på påslakan. Har nu även röd och marin randiga babypåslakan. Titta in i min shop www.asasvenskdesign.se/dop.asp



Här har jag broderat texten " Fånga dagen " på en löpare. Denna är inte inlagd på hemsidan än.


Bröllopshandduk och dagisväskor har jag fått tillåtelse att visa av kunderna.

Till veckan fortsätter jag med mina beställningar, ska även sy till mina 2 nya butiker (har börjat lite)


Tänkte försöka visa lite mera loppissaker för er sen. Passade på och plockade upp lite när vi ändå höll på städa i helgen. Bilder kommer nästa gång.


Ha det gott mina vänner som kikar in
Ni betyder mycket ska ni veta


Kram Åsa

torsdag 24 september 2009

Godis i loppissaker



Var och fyndade på loppis för ett tag sen. En såsskål med rosmönster. Och en silvrig skål. Godiset har maken köpt på Ålandsbåten så det får vi nog mumsa på ikväll.

Loppiset där min mamma och jag var och fyndade hade denna dag halva priset på ALLT. Och som ni nog alla vet så blir man ju lite galen då. Min mor ropade hela tiden till mej...den här då, ja ta den sa jag, och den och den...hihi. Har faktiskt inte vågat visa er allt jag köpt för min mor sa att vi har nog en sjukdom som heter loppissjuka, men just när man fyndar så är det en trevlig sjukdom, det är ju sen när allt ligger och dräller som det kan bli jobbigt. Just nu så står allt i kassar, en stor kartong, på altan, i mitt matrum. Maken tyckte att det började bli svårt att ta sej fram igen i vårt matrum. Han har inte sett allt jag köpt. Snart om jag vågar så ska jag räkna alla prylarna (det är nog över 50).


När jag orkar plocka upp så ska ni få se flera saker men idag får ni nöja er med 2. Varje kväll är mina fötter så slut så nu sitter man och tittar på alla skitserier som går på TV. Och på mornarna är man stel som en kratta. Behöver nog nya gjutna sulor ganska snart. Var rädda om era fötter, själv måste jag ha skor på mej inne som ute med specialsulor.



TREVLIG HELG
ÅSA

tisdag 22 september 2009

Höstblomster och kryss



Översta bilden lite höstblommor utanför min ateljé. Ljung och murgröna bara nersatta i 2 emaljerade kastruller jag hittade i matkällaren. Träställningen är ett loppisfynd för en tjuga. 2 strykjärn köpta på loppis står i mitt skyltfönster.

Den andra bilden är utanför vår ingång.


Rensade bort lite petunior i den stora krukan. Snart är det dags att sätta ner penningbladen i jorden till nästa sommar. I hinken satte jag ner lite revsuga som jag rensat bort från dammen. Bakom står blåsvingel. Har inte köpt mycket höstblommor då maken har skrapat huset och nu håller på målar. Färgflagor överallt på denna sida vid dammen och utanför min ateljé.


Så här blev planket i hörnet ut mot gatan när kryssen kom på plats. Hoppas det kommer att gråna fort. Till våren färdigställer vi nog detta projekt runt dammen med ev. grusgång och plantering av häck. nertagning av en stor björk. Om maken får tid förståss.


En hel del beställningar är färdiga, skickade, hämtade, några väntar på hämtning, 4 beställda saker klara igår. Idag fortsätter jag på min lista. En hel del nya beställningar och en del som inte behöver vara klara förrän till jul (men ska göras så fort jag hinner). Hoppas på att få visa några fina saker sen när de har givits till mottagarna.


Sen undrar jag om någon av er har varit på Syfestivalen? Är det bra? Själv har jag aldrig varit där men skulle vilja åka nu den 9-11 okt. Går buss härifrån Hudik tror jag. Vill åka nån av dagarna. Finns det någon som vill hänga på? Hör då av er. Har inte riktigt bestämt mej än för jag är igentligen inbokad på en marknad.


Kram Åsa

torsdag 17 september 2009

Vit krusidullig kamin


Dessa bilder smygfotade jag hos vännerna Maggan och Magnus i sommar. Jag tycker att deras kamin är så fin. Fastnade för den när jag var hos dom första gången för några år sen.
När jag kom ut på altanen där vi satt och fikade så berättade jag att jag fotat deras kamin.
VILL DU KÖPA DEN? sa nån av dom. Vaaa??? Vad sa du??? Skojar du???
Vi skulle få köpa den för dom skulle renovera kök och hall. Så nu står denna fining ute i vår bod.
Vi skulle renoverat hallen före julen -08 men nu hoppas jag att det ska bli av. Väntar på att maken ska börja riva men just nu så målar han huset. Sen ska vi leja bort resten av hallen till en målare . Kaminen ska stå i ett hörn i hallen. Hoppas på att visa bilder längre fram.
Kram
Åsa


söndag 13 september 2009

Bikas sköna solhattar








Rudbeckior i Bikas (syrrans) trädgård eller solhattar som en del säjer. Passade på att foto dessa finingar när vi var på fika i slutet på aug. Fick med lappar på vad de hette. Syrran kunde det utantill, själv har jag ingen aning. Dessa blommar ju i slutet på augusti och jag tror att jag vill ha sånna åxa. Fint med blommning i slutet på sommaren. Har själv köpt en på rea i sommar men vet inte vad den heter men syrran hade den inte...hehe.
Nej nu är det dax att gå ut och natta Tova vår kanin. Hon bor längst ner i vår trädgård så jag måste lysa med ficklampa för att se nåt. Häromdagen när jag lyste över gräsmattan (gör så innan jag vågar gå) så möttes jag av 2 lysande ögon...hua. Men det var bara en katt som blev lika rädd som jag.
Kram på er mina kära vänner
Har fortfarande mycket beställningar så jag är lite frånvarande härinne
Åsa


fredag 11 september 2009

Bikas gröna


Bika det är min lillasyster och hon har gröna fingrar. Visar lite bilder tagna i slutet på augusti när vi var där. Vallmo, en blomma kvar och resten har blivit frökapslar. Se övre bild så vackra, nästan som kungakrona på huvet. Bakom frökapslarna står höstsilverax och bilden bredvid är dess spiror. Mörk vacker buske och så fin bredvid en limefärgad buske.


I växthuset så frodas persikor på trädet och vindruvsklasar i massor. Utanför så står ett plommonträd med en rostig bur hängandes, stenbänk, buxbom, gärdsgårdsstörar med rostig kedja och mycket mera.


På framsidan står tujor där några är klippta som bollar och under böljar ett rosa hav av rosabladig revsuga. Bredvid ett nysatt träd på den nya tomten de köpte till för 2 år sen. På baksidan har dammen som nästan var övervuxen kommit fram. Här har syster yster varit framme och rensat i massor.




Och så lite rostigt på symaskinsbordet. Rostig krona, rostiga löv, sax och blommor. Här ser ni åxå buren som hänger i plommonträdet utanför växthuset.

Måste passa på och tacka för alla goa och snälla kommentarer om min lilla Parisväska i förra inlägget. Ska försöka göra flera och även andra modeller. Men just nu så har jag många beställningar jag håller på med och sen så har jag i veckan fått 2 "nya butiker" som jag ska sy till
.


Så idag blev det ett inlägg om trädgård när jag ändå hade dessa bilder. Har inte orkat blogga på ett tag och längesen ett inlägg. Men det ska ju inte vara ett måste, det ska vara roligt.

Kram Åsa


onsdag 2 september 2009

Parisväska


Skulle designa nått nytt...blev denna väska som jag gillar så mycket att den nu står som prydnad i vårt vardagsrum. Från början när jag skapade mönstret så var det inte tänkt att den skulle se ut så här, men ibland så blir det nåt helt annat i slutändan. För att dölja dragkedjan så tillkom spetsen och det blev väldigt passande. Om ni klickar upp bilden så ser ni att det är broderat Paris på väskan. Den är även fodrad. Kul att göra men tidsödande och trixigt. Få se om det blir några liknande till försäljning framöver. Denna väska gjorde jag för några veckor sen.




Här har jag sytt mina första gardiner på beställning. En kund såg en duk jag gjort och hon ville ha kappa och längder som var likvärdig. Här har jag hängt upp dom i mitt kök för att fota och kolla så de blev raka. I linne och bred bomullsspets. Så fina...vill ha själv men har inte tid att sy till mej själv. Har fått lov att visa bild för kunden. Gjorde en liten miss bara. Sydde 4 längder istället för 2...hihi. Men min syster köpte de 2 som blev över så det ordnade sig.

Just nu har jag många produkter (över 30 st) som ska vara klara till olika datum. Men det är ingen panik. Flera beställningar mottages gärna. Ikväll ska jag till Sjöboden och hämta mina produkter som är kvar där. Nu har vi stängt i Sjöboden för säsongen. Välkommen tillbaka nästa sommar.

Tyvärr så har jag inte hunnit gjort så mycket nyheter för tillfället men hoppas på det snart. Har inte uppdaterat min hemsida sen skolstart tror jag.

Tillägg: Glömde bort att nämna att jag ändrat i min header. Lät grunden vara kvar och infogade bara nya bilder. För att det inte skulle bli helt omgjort och inte ta allt för lång tid.

Kram Åsa